ARCON RADIJSKE KOMANDE – Novosti in izboljšave

ARCON RADIJSKE KOMANDE – Novosti in izboljšave

Podjetje Telem d.o.o, kot uradni zastopnik podjetja Arcon G.m.b.H, sledi  aktivnostim na področju varnega radijskega daljinskega upravljanja. Pri projektiranju in načrtovanju varnostno zahtevnih aplikacij, varnostni koncept predstavlja področje na katerem ne sprejemamo nobenih kompromisov.

Vodilni svetovni proizvajalec radijskih komand, podjetje Arcon G.m.b.H sledi varnostnim zahtevam ter nenehno izpopolnjuje znanje na tem bistveno pomembnem področju. Tako je proizvajalec, v sodelovanju z nemškim certifikacijskim inštitutom TÜV Rheinland AG, razvil popolnoma nov harmoniziran standard za žerjave (Construction Crane Standard HD-5), ki dosega SIL 3 PL d varnostno kategorijo v skladu s standardom EN 13849. HD-5 harmoniziran standard predvideva standardizirane tipe žerjavov, ki imajo enotne funkcije (dvig, vožnja, hitrosti…). Z enostavno in hitro zamenjavo točno določenega tipa komunikacijskega kabla, je lahko oddajnik kompatibilen z različnimi tipi/modeli žerjavov. Pri tem usklajevanju oddajnika s tipom/modelom žerjava, ni nobene možnosti, da bi prišlo do napačne komunikacije med oddajnikom in žerjavom, saj ima vsak tip/model žerjava točno določen komunikacijski kabel, ki mehansko ustreza samo določenemu tipu konektorja komunikacijskega kabla.

Pri standardizaciji tovrstnega tipa, velja omeniti tudi druge smeri razvoja standardov. Zelo uporaben in priročen je HD – 7 harmoniziran standard za žerjave, ki predvideva spremljanje točno določenih statusnih podatkov žerjava na zaslonu oddajnika. Vsebina podatkov, zaporedje, dimenzije zaslona, ter vsi drugi parametri so v standardu točno definirani. Sestavni elementi radijskih komand so nastavljeni popolnoma tipsko. V primeru potrebe po zamenjavi, lahko posamezno komponento zamenjamo po principu »Plug&Play« in s tem veliko prihranimo časa in denarja.

Ekipa Telem d.o.o.

Deli objavo


Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Prosimo, potrdite, če sprejemate naše piškotke za sledenje. Sledenje lahko tudi zavrnete, tako da lahko nadaljujete z obiskom našega spletnega mesta, brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim storitvam.