Področja in storitve

Storitve

Osnovno delovanje podjetja Telem zajema področje industrije, ekologije, energetike, infrastrukture, avtomatizacije zgradb, razvojnih projektov in informacijsko komunikacijskih tehnologij. Pri kompleksnih projektih, s področja pnevmatike, hidravlike, procesne tehnologije in strojništva, sodelujemo s partnerskimi podjetji.

Naša ponudba za vse vrste avtomatizacije procesov obsega:

Industrija

Podjetje je prisotno na vseh področjih industrijske avtomatizacije in se ponaša z bogatimi izkušnjami v avtomobilski, farmacevtski, kemijski, gradbeni, metalurški ter prehrambeni industriji.

Pohvalimo se lahko z znanji v proizvodno-predelovalni in prehrambeni industriji, pri procesnih sistemih v farmaciji, pri izdelavi žerjavov in tehnoloških procesih za papirno industrijo. V avtomobilski industriji obvladujemo znanja avtomatizacije nadzornih sistemov varilskih procesov, v gradbeništvu pa izvajamo rekonstrukcije in optimizacije raznovrstnih strojev za pripravo gradbenih materialov,…

Energetika

Na hidroenergetskih objektih se ukvarjamo s postavitvijo sistemov za izvajanje meritev, obdelavo podatkov, upravljanje in regulacijo. Glavna področja našega delovanja so hidromehanska oprema, drenažni sistemi ter žerjavi. Ponujamo širok nabor merilne ter aplikativne opreme, kot so: merilna oprema vodostajev, položajev zapornic in pretoka ter daljinski nadzor in upravljanje teh sistemov. 

Prav tako izvajamo elektro projekte na področju biomase, naftne industrije, kogeneracije in plinske industrije.

Ekologija

Fokus ekologije zajema področje čiščenja zraka, vodovodnih in kanalizacijskih sistemov, ravnanje z različnimi vrstami vod ter sortiranjem in predelavo odpadkov.

Pri ravnanju z vodami imamo izkušnje s komunalnimi in industrijskimi čistilnimi napravami, vodohrami, črpališči, kanalizacijskimi sistemi itd.

Pri ostalih odpadkih delujemo na področju zbiranja, transporta, predelave in odstranjevanja le teh. Čiščenje zraka izvajamo z biofiltri in pranjem zraka. 

Infrastruktura

Naše delo na področju javne infrastrukture je specializirano predvsem na elektro avtomatizacijo žičniških naprav, kot so sedežnice in vlečnice za prevoz oseb. Ob tem izvajamo avtomatizacijo procesov umetnega zasneževanja. Ukvarjamo se s projekti za logistične centre, ter ponujamo celo vrsto industrijskih komunikacijskih rešitev.

Pri komunikacijskih sistemih želimo uporabniku omogočiti učinkovitejše delo s pomočjo daljinskega nadzora oddaljenih objektov z vključenim alarmiranjem. 

PAMETNE ZGRADBE (BMS)

Na področju avtomatizacije zgradb upravljamo in nadzorujemo vse sisteme za ugodne bivalne razmere in učinkovito porabo in nadzor energije. Upravljanje zajema nadzor temperature in vlage, regulacija ogrevanja in hlajenja, nadzor in upravljanje razsvetljave, avtomatizacija toplotnih postaj in podpostaj, kotlovnic ter klimatov…

Leta 2017 smo na tem področju postali certificiran KNX partner.

Razvojni projekti

Ponujamo inženiring na ključ na najrazličnejših področjih razvoja novih tehnologij. Skupaj z investitorjem razvijamo aplikacije po njihovih željah in potrebah.

E-mobilnost

Avtomobilska industrija daje vedno večjo vrednost ekološki ozaveščenosti in to pomeni vedno večji razvoj hibridnih in električnih vozil. Tudi sami svoje večletno znanje in izkušnje usmerjamo v storitve na področju e-mobilnosti.

Zagotavljamo polnilnice tako za domačo in nekomercialno rabo, kot tudi polnilnice za komercialno rabo, pri čemer lahko hkrati zagotavljamo tudi energetski management in povezavo na sistem za plačevanje. Kot sistemski integrator povezujemo polnilno infrastrukturo z baterijskimi sistemi in solarnimi elektrarnami.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Prosimo, potrdite, če sprejemate naše piškotke za sledenje. Sledenje lahko tudi zavrnete, tako da lahko nadaljujete z obiskom našega spletnega mesta, brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim storitvam.