Končna kontrola izdelka

Končna kontrola izdelka

Naloga našega podjetja je bila izdelava testnega pulta za potrebe končne kontrole izdelka – elektro naprave z petimi vhodnimi in izhodnimi konektorji. Gre dejansko za sistem elektro meritev, osnovne obdelave merjenih podatkov v krmilniku in pregled ter shranjevanje v ustreznem nadzornem sistemu. Končna kontrola obsega detaljna električna merjenja kočnega izdelka z vsemi zahtevanimi testi, kot so npr.. obremenitev z nazivno močjo, test kratkega stika in testiranje ostalih funkcij končnega proizvoda.

Ohišje naprave za testiranje – dejansko gre za mobilni pult, je sestavljeno iz elementov programa Rittal z mizo na kolesih in s predalom za tipkovnico in miško ter petih mehanskih priprav za hitro vpetje merjenca nameščenih na testni mizi pulta. Zaradi potrebe po dodatnem prostoru za elektro merilno opremo sta levo in desno na stranskih stenah pulta simetrično dodani dodatni elektro omarici.

Komplet pult in omarici sta prisilno hlajeni zaradi elektro elementov, ki pri samem procesu merjenja oddajajo toplotno energijo. Za generiranje potrebne električne energije za merjenje testiranih električnih parametrov se uporablja poseben za to prirejen transformator z odcepi, ki je zmontiran v osrednji del mizice. Na pultu so v vrsti nameščene mehanske priprave z ročico. V te priprave se namestijo merjenci za končno kontrolo. Z ročicami na mehanski napravi se fiksirajo merjenci. Istočasno se na vse električne priključke – konektorje, avtomatsko namestijo merilne iglice in vtič za napajanje.

Testna naprava avtomatsko zazna, da je merjenec nameščen in od tu dalje poteka končna kontrola avtomatsko po programu. Začne s skeniranjem kode izdelka s serijsko številko do končnega shranjevanja izmerjenih rezultatov na trdi disk nadzornega računalnika. Za indikacijo delovanja, vmesnih posameznih faz in rezutatov ali napak je uporabjene RGB LED signalizacija z njihovo možnostjo kombiniranja barv za signalizacijo stanja samega testiranje. Za enostaven in natančen pregled poteka meritev in prikaza rezultatov same končne kontrole je nameščen na zadnji strani pulta večji LCD zaslon.

Tako je bila zagotovljena končna kontrola merjenca in shranjevanje vseh relevantnih testnih podatkov le-tega, vse od registracije serijske številke do rezultatov vseh zahtevanih testov. Le ti se avtomatsko prenesejo na nadrejeni sistem arhiviranja procesnih podatkov.

Deli objavo


Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Prosimo, potrdite, če sprejemate naše piškotke za sledenje. Sledenje lahko tudi zavrnete, tako da lahko nadaljujete z obiskom našega spletnega mesta, brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim storitvam.