PROJEKT »Pametno stikalo za upravljanje doma,energije, varnosti in udobja«

PROJEKT »Pametno stikalo za upravljanje doma,energije, varnosti in udobja«

Cilj RRI projekta je razviti inovativno pametno stikalo, ki bo omogočalo učinkovito upravljanje energije v gospodinjstvih in industriji. Sistem stikala bo zaznaval IR sevanje, temperaturo in senčenje ter s tem reguliral temperaturo prostora, prispeval k nižji rabi energije in učinkoviti rabi naravnih virov. Z uporabo naprednih tehnologij in poslovnih modelov ter izboljšavo tehnologije bomo dvignili produktivnost, spodbudili inovativnost ter povečali konkurenčnost Slovenije na področju trajnostnega razvoja. Projekt bo prispeval k zmanjšanju odvisnosti od surovin, izboljšal dostopnost izdelka in pripomogel k zmanjšanju onesnaževanja in škodljivih vplivov na okolje.

Konzorcijska partnerja projekta sta: TELEM d.o.o. in ELFIS Novo mesto d.o.o.

Trajanje projekta: 3. 11. 2022 – 3. 11. 2024

Skupna vrednost projekta: 499.780,80 EUR.

Višina sofinanciranja projekta: 299.868,48 EUR.

Projekt, ki ga sofinancirata Evropska Unija iz naslova Sklada za okrevanje in odpornost in Republika Slovenija, se klasificira v investicijo B: “Sofinanciranje raziskovalno informacijskih projektov v podporo zelenemu prehodu in digitalizaciji, komponenta 1: “RRI – raziskave, razvoj in inovacije”, 3. razvojno področje: “Pametna trajnostna in vključujoča rast”.

Deli objavo


Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Prosimo, potrdite, če sprejemate naše piškotke za sledenje. Sledenje lahko tudi zavrnete, tako da lahko nadaljujete z obiskom našega spletnega mesta, brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim storitvam.