RISONIC MODULAR – Visoko precizna meritev pretoka v tlačnih cevovodih – HE Pantabangan, Filipini

RISONIC MODULAR – Visoko precizna meritev pretoka v tlačnih cevovodih – HE Pantabangan, Filipini

Natančno in zanesljivo merjenje pretoka omogoča učinkovito upravljanje in vodenje hidroenergetskih objektov in zagotavlja optimizacijo proizvodnega procesa.

Merilni podatek o pretoku nima merilnega odstopanja v daljšem časovnem obdobju in predstavlja direktno meritev veličine (tranzientni čas), ki je proporcionalna pretoku skozi cevovod. Vgrajeni sistem meritve pretoka proizvajalca Rittmeyer vsebuje 16 ultrazvočnih senzorjev, razmeščenih v dveh ravninah, v vsaki ravnini pa so nameščeni štirje senzorski pari.

Zahvaljujoč pravilni izbiri merilnega mesta in opravljeni zahtevni montaži, dosežemo izredno natančno meritev pretoka (0,5%), v tlačnem cevovodu premera 6m, delovnega pritiska >7 bar in nominalnega pretoka 200 m3/s. Sistem je zasnovan tako, da ne potrebuje nobenega posebnega vzdrževanja. Preko komunikacijske linije je povezan na nadzorni sistem elektrarne, kjer je na voljo celotna diagnostika merilnega sistema. Strokovno osebje Telem d.o.o. je opravilno natančne izračune pozicioniranja ultrazvočnih senzorjev, njihovo vgradnjo, nadzor nad montažno zaščitnih elementov za kable in zagon sistema za direktno meritev pretoka.

Deli objavo


Na naši spletni strani uporabljamo piškotke

Prosimo, potrdite, če sprejemate naše piškotke za sledenje. Sledenje lahko tudi zavrnete, tako da lahko nadaljujete z obiskom našega spletnega mesta, brez kakršnih koli podatkov, poslanih tretjim storitvam.